Wie is een incontinent patiënt?

Incontinentie betekent elke onvrijwillige of onbedoelde lekkage van urine (wee) of feces (poep). Incontinentie kan voorkomen bij mannen of vrouwen van elke leeftijd, maar mensen die ouder zijn of een chronisch gezondheidsprobleem hebben, lopen een verhoogd risico.

Wie is een incontinent patiënt?

Incontinentie betekent elke onvrijwillige of onbedoelde lekkage van urine (wee) of feces (poep). Incontinentie kan voorkomen bij mannen of vrouwen van elke leeftijd, maar mensen die ouder zijn of een chronisch gezondheidsprobleem hebben, lopen een verhoogd risico. Incontinentie is wanneer u uw blaas- of stoelgang niet onder controle kunt houden. U kunt incontinent worden na een operatie, bevalling, of het kan gebeuren naarmate u ouder wordt.

In Amerika zijn meer dan 85% van de mensen die last hebben van incontinentie vrouwen. Een consistent schema kan helpen ongemak en angst voor zowel de patiënt als de verzorger te verlichten. Dit kan bestaan uit geplande badkamerpauzes, het wekelijks organiseren van medicatie en het opzetten van herinneringssystemen voor het bestellen van noodzakelijke incontinentieproducten. Om angst rond incontinentie-episodes te helpen verlichten, moet u indien van toepassing de benodigde producten achterhouden.

Zorg ervoor dat de grootte en het absorptievermogen van alle producten geschikt zijn, zodat patiënten weten dat ze altijd toegang hebben tot de producten die ze nodig hebben. Voor mensen met urine-incontinentie is het belangrijk om een zorgverlener te raadplegen. In veel gevallen worden patiënten vervolgens doorverwezen naar een urogynaecoloog of uroloog, een arts die gespecialiseerd is in ziekten van de urinewegen. Urine-incontinentie wordt gediagnosticeerd met een volledig lichamelijk onderzoek dat zich richt op de urinewegen en het zenuwstelsel, voortplantingsorganen en urinemonsters.

Urine-incontinentie is het lekken van urine die u niet onder controle kunt houden. Veel Amerikaanse mannen en vrouwen hebben last van urine-incontinentie. We weten niet precies hoeveel. Dat komt omdat veel mensen niemand vertellen over hun symptomen.

Ze schamen zich misschien, of ze denken misschien dat er niets kan worden gedaan. Hoewel het vaker voorkomt naarmate mensen ouder worden, is urine-incontinentie geen onvermijdelijk gevolg van veroudering. Als urine-incontinentie invloed heeft op uw dagelijkse activiteiten, aarzel dan niet om uw arts te raadplegen. Voor de meeste mensen kunnen eenvoudige veranderingen in levensstijl en voeding of medische zorg symptomen van urine-incontinentie behandelen.

Op de vraag zeggen veel familie- en partnerzorgverleners dat zware incontinentie hun beslissing om een geliefde naar een verpleeghuis te verplaatsen zou kantelen. Volgens de National Association for Continence ervaren meer dan 25 miljoen volwassen Amerikanen tijdelijke of chronische urine-incontinentie. Ook bekend als het verlies van blaascontrole, kan urine-incontinentie stressvol en gênant zijn voor patiënten. Zorg er bij het verzorgen van een incontinentale patiënt voor dat u alle symptomen controleert, terwijl u zo behulpzaam en empathisch mogelijk bent.

Na 15 jaar stressincontinentie in stilte te hebben gehad, zocht patiënt Stephanie Richards een operatie bij Danielle Patterson, M. Zorgverleners en zorgontvangers raken vaak sociaal geïsoleerd vanwege bezorgdheid over het omgaan met incontinentie buiten de thuisomgeving. Of uw incontinentie nu omkeerbaar of chronisch is, uw arts zal de juiste vorm van behandeling en de mogelijke risico's bespreken. Niet-overeenkomende lichaamstypes, lichamelijke handicap, of leeftijd of ziektegerelateerde fysieke zwakte kunnen het verlenen van incontinentiezorg voor uw geliefde moeilijk maken.

Bijkomende factoren die niet over het hoofd kunnen worden gezien, zijn de kosten van incontinentiezorgproducten en de inspanningen om alle benodigde benodigdheden te controleren en aan te schaffen. Het kan aanvoelen alsof de zorgverlener expres een incontinentie-episode heeft toegestaan om u te straffen. Gedragstherapieën, medicijnen, zenuwstimulatie en chirurgie zijn enkele van de behandelingen die beschikbaar zijn voor het beheersen van urine-incontinentie. Eerlijke gesprekken voeren en uitgebreide ondersteuning bieden wanneer dat het meest nodig is, zal een lange weg helpen bij het aanpakken van incontinentie met waardigheid en het destigmatiseren van de aandoening voor degenen die ermee leven.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *