Gaat urine-incontinentie ooit weg?

Urine-incontinentie verdwijnt bijna nooit vanzelf. Maar er zijn stappen die u kunt nemen om uw symptomen te verlichten.

Gaat urine-incontinentie ooit weg?

Urine-incontinentie verdwijnt bijna nooit vanzelf. Maar er zijn stappen die u kunt nemen om uw symptomen te verlichten. Het verlichten van urine-incontinentie begint met het begrijpen van welk type incontinentie u ervaart en wat de oorzaak is, zegt dr. Veel mensen denken dat urine-incontinentie slechts een onderdeel is van ouder worden.

En het kan worden beheerd of behandeld. Ontdek welke behandeling het beste voor u is. Ja, incontinentie kan komen en gaan, afhankelijk van de oorzaak. Sommige patiënten klagen bijvoorbeeld alleen over stressincontinentie als ze een ernstige verkoudheid hebben met hoesten of tijdens perioden van overmatige activiteit.

Kegel-oefeningen werken voor elke persoon anders. Uw symptomen kunnen volledig verdwijnen, u merkt misschien een verbetering van uw symptomen maar heeft nog steeds enige lekkage, of u ziet misschien helemaal geen verbetering. Maar zelfs als uw symptomen niet beter worden, kunnen Kegel-oefeningen helpen voorkomen dat uw incontinentie erger wordt. Urine-incontinentie betekent dat iemand per ongeluk urine lekt.

Hoewel het iedereen kan overkomen, komt urine-incontinentie, ook bekend als overactieve blaas, vaker voor bij ouderen, vooral bij vrouwen. Problemen met de controle van de blaas kunnen gênant zijn en ervoor zorgen dat mensen hun normale activiteiten vermijden. Maar incontinentie kan vaak worden gestopt of onder controle worden gehouden. Uw symptomen kunnen verbeteren en kunnen volledig verdwijnen als u overtollig gewicht verliest.

In deze gevallen hebben mensen misschien niet het gevoel dat ze een behandeling voor het probleem nodig hebben, in de hoop dat het gewoon verdwijnt. Meestal zal het gebeuren, maar als dat niet het geval is, kunt u merken dat u per ongeluk uw leven aanpast rond uw incontinentie. Na de leeftijd van 60 jaar hebben mensen minder kans om genoeg water te krijgen, waardoor ze risico lopen op uitdroging en aandoeningen die urine-incontinentie verergeren. Uit onderzoek is gebleken dat ten minste de helft van de mensen met urine-incontinentie de aandoening niet bespreekt met een zorgverlener.

Bij overloopincontinentie maakt het lichaam meer urine aan dan de blaas kan vasthouden of is de blaas vol en kan niet legen waardoor deze urine lekt. Uw zorgverlener bespreekt de beste procedurele optie voor u op basis van het type incontinentie dat u heeft en uw symptomen. Mogelijk moet u veranderen wat u draagt - Mensen met incontinentie willen misschien geen lichte kleding dragen, omdat deze meer lekken kunnen vertonen dan donkere kleding. Apogium en Wilkinson Healthcare Ltd werken al meer dan 100 jaar in de medische industrie om mensen met incontinentie en stoma's te ondersteunen met als doel hen te helpen zo actief mogelijk te leven.

De twee meest voorkomende vormen van urine-incontinentie die vrouwen treffen, zijn stressincontinentie en aandrangincontinentie, ook wel overactieve blaas genoemd. Dit wordt gedaan om te proberen uw risico op bijwerkingen te verminderen en om bij te houden hoe goed de medicatie werkt om uw incontinentie te behandelen. Voor de meeste mensen kunnen eenvoudige veranderingen in levensstijl en voeding of medische zorg symptomen van urine-incontinentie behandelen. Het kennen van het type incontinentie is vaak een belangrijk onderdeel van het diagnose- en behandelplan voor incontinentie.

Urine-incontinentie wordt meestal veroorzaakt door problemen met de spieren en zenuwen die de blaas helpen vast te houden of te plassen. Het kan uw seksleven beïnvloeden - incontinentie kan uw zelfvertrouwen verlagen, waardoor u waar mogelijk intimiteit schuwt. Praat met uw zorgverlener over deze opties voor thuisbehandeling voor incontinentie voordat u met een van deze opties begint. Uw risico op het ontwikkelen van incontinentie naarmate u ouder wordt, kan hoger zijn als u een chronische gezondheidstoestand heeft, kinderen heeft gekregen, de menopauze heeft doorgemaakt, een vergrote prostaat heeft of een prostaatkankeroperatie heeft ondergaan.

Bezoek het National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases voor meer informatie over urine-incontinentie bij mannen en urine-incontinentie bij vrouwen.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *