Zijn incontinentiepads fiscaal aftrekbaar?

In sommige gevallen kunnen uw incontinentievoorraden in aanmerking komen voor een belastingaftrek. Volgens de IRS kunt u „het deel van uw medische en tandheelkundige kosten dat meer dan 7,5% van uw aangepaste bruto-inkomen bedraagt, aftrekken.

Zijn incontinentiepads fiscaal aftrekbaar?

In sommige gevallen kunnen uw incontinentievoorraden in aanmerking komen voor een belastingaftrek. Volgens de IRS kunt u „het deel van uw medische en tandheelkundige kosten dat meer dan 7,5% van uw aangepaste bruto-inkomen bedraagt, aftrekken. De totale kosten voor luiers voor volwassenen zijn fiscaal aftrekbaar. Lees hier meer over aftrek van medische kosten.

In de meeste gevallen kunnen de kosten van incontinentievoorraden worden gedekt door een verzekeringsplan, een overheidsprogramma, een flexibele uitgavenrekening of een gezondheidsspaarrekening. Als de arts de luiers heeft aanbevolen voor een ziekte die haar incontinentie heeft veroorzaakt, is deze out-of-pocket kosten aftrekbaar. We bieden eersteklas incontinentieproducten van medische kwaliteit, niet alleen de standaarddingen die u in de winkelschappen ziet. Volgens de richtlijn kunnen incontinentievoorraden fiscaal aftrekbaar zijn als u kunt aantonen dat ze nodig zijn voor een specifieke ziekte.

Er zijn een paar manieren waarop u uw incontinentievoorraden kunt dekken, en in elk geval hangt het af van de omstandigheden, dus misschien wilt u uw plaatselijke districtskantoor bezoeken voor veroudering om meer informatie te krijgen over hoe u een vergoeding kunt krijgen of deze producten als aftrek kunt gebruiken. Zoveel mensen kiezen een product alleen omdat het het goedkoopst is, en veranderen uiteindelijk acht of negen keer per dag hun incontinentievoorraden. Uiteindelijk, als u te maken heeft met incontinentie voor uzelf of namens een geliefde, bewaar dan die bonnen en claim die uitgaven. Canada Revenue Agency (CRA) houdt op haar website een lijst bij van toegestane aftrekbare medische kosten, waaronder luiers of wegwerpslips voor een persoon die incontinent is vanwege een ziekte, letsel of aandoening.

Als u incontinentiebenodigdheden in deze kosten wilt opnemen, moet u uw arts een document laten overleggen waarin wordt uitgelegd dat deze benodigdheden medisch noodzakelijk zijn voor uw aandoening. Wegwerpluiers voor volwassenen - voor kinderen, tieners, mannen of vrouwen - of slips voor incontinentiebescherming zijn in aanmerking komende medische kosten die u kunt claimen op uw belastingaangifte. De zorg voor een ouder met incontinentie en vroege dementie, terwijl hij gescheiden van hen werkt en leeft, is een mentale en emotionele uitdaging. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het tegelijkertijd dragen van twee verschillende incontinentieproducten extreem schadelijk kan zijn voor de huid en ongemakkelijk voor de drager.

Het maakt niet uit hoe u vergoeding vraagt voor uw incontinentiebenodigdheden, zorg ervoor dat u alle bonnen bewaart en uw arts om een brief vraagt waarin u uw behoefte uitlegt. U kunt dus mogelijk incontinentieproducten afschrijven of een belastingkrediet voor arbeidsongeschiktheid of een belastingkrediet voor zorgverleners krijgen. Incontinentieproducten zijn ontworpen met een waterdichte barrière die vloeistof binnenin houdt - wat betekent dat niet alleen het tweede product in wezen nutteloos is, je houdt zelfs gevaarlijke, alkalische urine tegen de gevoelige huid vast. Of luiers voor volwassenen of wegwerpslips of andere incontinentieproducten nodig zijn voor postprostaatchirurgie, speciale behoeften, dementie, bedplassen of andere medische aandoeningen, er is geen verschil in de fiscale behandeling.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *