Hoe kan ik stoppen met incontinent te zijn?

Bekkenbodemoefeningen kunnen effectief zijn in het verminderen van lekken, maar het is belangrijk om ze goed te doen. Het komt naar schatting voor bij ongeveer 2-3 procent van de tieners.

Hoe kan ik stoppen met incontinent te zijn?

Bekkenbodemoefeningen kunnen effectief zijn in het verminderen van lekken, maar het is belangrijk om ze goed te doen. Het komt naar schatting voor bij ongeveer 2-3 procent van de tieners. Tieners met incontinentie lopen een verhoogd risico op onderpresteren op de middelbare school. Bijna 25 procent van de vrouwen ervaart urine-stressincontinentie gedurende ten minste 1 jaar na de bevalling.

Uit hun analyse bleek specifiek dat mannen die dagelijks meer dan 234 milligram cafeïne consumeerden 72 procent meer kans hadden op matige tot ernstige urine-incontinentie dan degenen die er helemaal geen consumeerden. Een andere studie toonde aan dat een inname van ten minste 204 milligram cafeïne per dag geassocieerd was met urine-incontinentie bij vrouwen. Bekkenbodemoefeningen kunnen ook helpen als je plotseling aandrang hebt om te plassen. Als je te vaak moet gaan, probeer dan de tijd tussen bezoeken te verlengen.

Combineer deze oefening, blaastraining genaamd, met bekkenbodemoefeningen voor meer succes. Sommige vrouwen hebben urinaire symptomen omdat de bekkenbodemspieren altijd strakker zijn. In deze situatie helpen Kegel-oefeningen uw urinaire symptomen niet en kunnen ze meer problemen veroorzaken. Praat met uw arts of verpleegkundige over uw urinaire symptomen voordat u Kegel-oefeningen doet.

Als u zich ongemakkelijk of onzeker voelt over het zelf doen van Kegel-oefeningen, kan een arts of verpleegkundige u ook leren hoe u Kegels moet doen. Er kan ook een bekkenbodemfysiotherapeut of een andere specialist bij u in de buurt beschikbaar zijn om u te helpen deze spieren te versterken. Misschien moet je de rest van je leven Kegel-oefeningen blijven doen. Zelfs als uw symptomen verbeteren, kan urine-incontinentie terugkomen als u stopt met het doen van de oefeningen.

Er zijn nog geen door de FDA goedgekeurde medicijnen om SUI te behandelen, maar er zijn dingen die u kunt doen. Manieren om SUI te beheren zijn onder meer Kegel-oefeningen om de bekkenbodem te versterken. Veranderingen in levensstijl, vaginale en urethrale apparaten, pads en zelfs operaties zijn andere manieren om SUI te beheren.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *