Zal ik incontinent zijn na prostatectomie?

Sommige mannen hebben onmiddellijke controle over de blaas en lekken na de operatie geen urine. Voor de meeste mannen is het herwinnen van volledige controle over hun urine echter een geleidelijk proces dat enkele weken of maanden duurt.

Zal ik incontinent zijn na prostatectomie?

Sommige mannen hebben onmiddellijke controle over de blaas en lekken na de operatie geen urine. Voor de meeste mannen is het herwinnen van volledige controle over hun urine echter een geleidelijk proces dat enkele weken of maanden duurt. Tegen zes maanden hebben de meeste mannen die vóór de operatie continent waren, geen pads meer nodig, hoewel sommigen er de voorkeur aan geven om alleen een voering te dragen voor de veiligheid, zelfs als ze niet lekken. Incontinentiesnelheden na prostatectomie variëren in de huidige literatuur en kunnen oplopen tot 80%.

Er zijn verschillende soorten urine-incontinentie, maar de meest voorkomende bij mannen die een prostaatoperatie hebben ondergaan, wordt stressincontinentie genoemd. Wanneer u hoest of niest, of iets zwaars oppakt, oefenen de spieren in uw buik extra druk uit op uw blaas en kan er urine uitlekken. Eva gaf Mac dagelijkse oefeningen met frequentie- en duurdoelen. Ze moedigde hem ook aan om dagelijks te lopen.

Psychologisch gezien waren de Kegels belangrijk, merkt hij op. Eva's oefeningen leverden me concrete concrete acties op. Ze waarschuwde me ook voor overtraining die de dwarsgestreepte sluitspier zou kunnen vermoeien, waardoor hij te moe werd om te werken. In de huidige literatuur is er een tekort aan onderzoeken die nauwkeurig de exacte anatomische en fysiologische etiologieën van urine-incontinentie na prostatectomie kunnen beantwoorden.

De percentages postoperatieve incontinentie variëren van 4% tot 8% 1,2; de percentages kunnen echter veel hoger zijn, afhankelijk van de gebruikte definities en of gevalideerde vragenlijsten over incontinentie werden gebruikt. Aan de andere kant is de noodzaak om vaak te plassen met episodes van lekkage, aandrangincontinentie genoemd, het type dat het vaakst wordt gezien na bestralingsbehandeling. Er zijn tot nu toe aanwijzingen dat de meerderheid van de patiënten met postprostatectomie-incontinentie stressincontinentie heeft. Wanneer mensen last hebben van incontinentie, kunnen ze depressief worden, nemen ze mogelijk niet langer deel aan dagelijkse activiteiten die ze vroeger deden, en kunnen ze zelfs terughoudend zijn om tijd door te brengen met vrienden omdat ze zich mogelijk schamen na een ongeval.

Het lage aantal de novo gevallen van detrusorafwijkingen zou erop kunnen wijzen dat deze minder impact hebben op postoperatieve klinische incontinentie, maar dit is moeilijk te speculeren. Op basis van de huidige literatuur concluderen de auteurs dat er een tekort is aan onderzoeken die nauwkeurig de exacte anatomische en fysiologische etiologieën van urine-incontinentie na prostatectomie kunnen beantwoorden. Ongeacht de methode zegt McCormick dat urine-incontinentiebehandeling voor oudere patiënten hetzelfde is als voor mensen van middelbare leeftijd. Verdere studies gericht op het verstrekken van een gedetailleerde anatomische kaart van de bekkenanatomie gerelateerd aan continentie zullen helpen om chirurgische technieken te verbeteren en postoperatieve urine-incontinentie na RP te verminderen.

De meeste patiënten met urine-incontinentie gebruiken elke dag meerdere pads of pull-ups om de gelekte urine op te vangen. Postoperatieve stricturen worden in de literatuur minder gerapporteerd als oorzaak van post-RP-incontinentie, maar kunnen een ondergeschikte rol spelen in de etiologie ervan. Een kunstmatige urinesfincter (AUS) kan mannen helpen met matige tot ernstige urine-incontinentie als gevolg van slecht functionerende spier- of sluitspierklep na een prostaatkankeroperatie. Ze verschillen doordat de draagdoek onmiddellijke verbetering van incontinentie biedt, terwijl kunstmatige urinesfincter (AUS) chirurgie ernstigere incontinentie kan behandelen, maar wordt geactiveerd nadat genezing heeft plaatsgevonden.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *