Welke incontinentie veroorzaakt?

Incontinentie kan om vele redenen voorkomen, waaronder urineweginfecties, vaginale infectie of irritatie of constipatie. Sommige medicijnen kunnen problemen met de controle van de blaas veroorzaken die een korte tijd aanhouden.

Welke incontinentie veroorzaakt?

Incontinentie kan om vele redenen voorkomen, waaronder urineweginfecties, vaginale infectie of irritatie of constipatie. Sommige medicijnen kunnen problemen met de controle van de blaas veroorzaken die een korte tijd aanhouden. Aandoeningen zoals multiple sclerose, de ziekte van Parkinson, diabetes en beroerte kunnen de zenuwen aantasten, wat leidt tot aandrangincontinentie. Blaasproblemen, zoals infecties en blaasstenen, en bepaalde medicijnen kunnen dit ook veroorzaken.

Bij overloopincontinentie maakt het lichaam meer urine aan dan de blaas kan vasthouden of is de blaas vol en kan niet legen waardoor deze urine lekt. Bovendien kan er iets zijn dat de stroom blokkeert of kan de blaasspier niet samentrekken (knijpen) zoals het hoort. Urine-incontinentie wordt meestal veroorzaakt door problemen met de spieren en zenuwen die de blaas helpen vast te houden of te plassen. Bepaalde gezondheidsgebeurtenissen die uniek zijn voor vrouwen, zoals zwangerschap, bevalling en menopauze, kunnen problemen veroorzaken met deze spieren en zenuwen.

Het is een mythe dat gebruikersinterface slechts een deel van veroudering is. Het is een medische aandoening die vrouwen van elke leeftijd kan treffen, en er zijn veel verschillende manieren om uw symptomen te beheersen, zodat u afscheid kunt nemen van verrassingslekken. Er zijn verschillende oorzaken van urine-incontinentie bij vrouwen, waaronder verzwakte bekkenspieren, verzakking van bekkenorganen en UTI's. Factoren zoals uw leeftijd, gewicht, medicijnen die u gebruikt en of u ooit zwanger bent geweest, kunnen ook uw blaascontrole beïnvloeden.

Incontinentie kan optreden wanneer de blaasspieren plotseling strakker worden en de sluitspieren niet sterk genoeg zijn om de urethra dicht te knijpen. Uw arts of verpleegkundige zal een lichamelijk onderzoek doen om te zoeken naar tekenen van gezondheidsproblemen die incontinentie kunnen veroorzaken. Deze vragen kunnen uw provider helpen een patroon met uw lekkage te achterhalen, wat vaak wijst op een specifiek type incontinentie. Na de leeftijd van 60 jaar hebben mensen minder kans om genoeg water te krijgen, waardoor ze risico lopen op uitdroging en aandoeningen die urine-incontinentie verergeren.

Voor de meeste mensen kunnen eenvoudige veranderingen in levensstijl en voeding of medische zorg symptomen van urine-incontinentie behandelen. Elke plotselinge extra druk op uw blaas, zoals lachen of niezen, kan ervoor zorgen dat urine uit uw urethra lekt als u stressincontinentie heeft. Als andere niet-invasieve behandelingsopties uw incontinentie niet hebben behandeld, zijn er verschillende procedures die uw zorgverlener kan voorstellen. Praat met uw zorgverlener over de beste manieren om incontinentie te behandelen, zodat u een volledig en actief leven kunt leiden zonder u zorgen te maken over lekkage.

Het kennen van het type incontinentie is vaak een belangrijk onderdeel van het diagnose- en behandelplan voor incontinentie. Drange-incontinentie komt vaker voor in de latere jaren van vrouwen, hoewel het ook bij jongere vrouwen kan voorkomen. Blaascontrolechirurgie om stressincontinentie te behandelen is beschikbaar en werkt door meer ondersteuning te geven aan de urethra. Het voordeel van het gebruik van incontinentieproducten is dat het oppervlak zich het dichtst bij de urethrale opening bevindt, die zich boven de vaginale opening bevindt.

U kunt ook pads of beschermend ondergoed kopen terwijl u andere stappen onderneemt om urine-incontinentie te behandelen. Het dagboek kan uw arts of verpleegkundige helpen patronen in de incontinentie te zien die aanwijzingen geven over de mogelijke oorzaak en behandelingen die voor u kunnen werken.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *