Waar komt incontinentie vandaan?

Incontinentie is een veel voorkomende aandoening en treedt op vanwege problemen met de spieren en zenuwen die de blaas helpen urine vast te houden of af te geven. U kunt urine lekken als u hoest of niest.

Waar komt incontinentie vandaan?

Incontinentie is een veel voorkomende aandoening en treedt op vanwege problemen met de spieren en zenuwen die de blaas helpen urine vast te houden of af te geven. U kunt urine lekken als u hoest of niest. Of je hebt misschien een plotselinge drang om te gaan, maar je kunt niet op tijd naar de badkamer. Uw urinewegstelsel omvat de nieren, urineleiders, blaas en urethra.

Het urinestelsel verwijdert afval uit het lichaam via de urine. De nieren bevinden zich aan de achterkant van de bovenbuik. Ze filteren afval en vloeistof uit het bloed en produceren urine. Urine beweegt van de nieren via smalle buisjes naar de blaas.

Deze buizen worden de urineleiders genoemd. De blaas slaat urine op tot het tijd is om te plassen. Urine verlaat het lichaam via een ander buisje dat de urethra wordt genoemd. Urine-incontinentie is het lekken van urine die u niet onder controle kunt houden.

Veel Amerikaanse mannen en vrouwen hebben last van urine-incontinentie. We weten niet precies hoeveel. Dat komt omdat veel mensen niemand vertellen over hun symptomen. Ze schamen zich misschien, of ze denken misschien dat er niets kan worden gedaan.

Sommige vrouwen hebben problemen met de controle van de blaas nadat ze geen menstruatie meer hebben. Onderzoekers denken dat het hebben van lage niveaus van het hormoon oestrogeen na de menopauze de urethra kan verzwakken, 8 De urethra helpt urine in de blaas te houden totdat u klaar bent om te plassen. Per ongeluk verlies, lekken of dribbelen van urine wordt blaas- of urine-incontinentie genoemd. Totale incontinentie kan worden veroorzaakt door een probleem met de blaas vanaf de geboorte, een dwarslaesie of een klein tunnelachtig gat dat zich kan vormen tussen de blaas en een nabijgelegen gebied (fistel).

Sommige vrouwen ervaren incontinentie na de bevalling vanwege de belasting van de bevalling op de bekkenbodemspieren. Het kennen van het type incontinentie is vaak een belangrijk onderdeel van het diagnose- en behandelplan voor incontinentie. Urine-incontinentie is geen onvermijdelijk gevolg van veroudering, maar komt vooral vaak voor bij ouderen. Deze vragen kunnen uw provider helpen een patroon met uw lekkage te achterhalen, wat vaak wijst op een specifiek type incontinentie.

Het is niet altijd mogelijk om urine-incontinentie te voorkomen, maar er zijn enkele stappen die u kunt nemen om de kans dat dit gebeurt te verkleinen. Naarmate u ouder wordt, hebben de spieren die uw blaas ondersteunen de neiging te verzwakken, wat kan leiden tot urine-incontinentie. Na 15 jaar stressincontinentie in stilte te hebben gehad, zocht patiënt Stephanie Richards een operatie bij Danielle Patterson, M. Wanneer uw zorgverlener vraagt naar uw medische geschiedenis, is het belangrijk om al uw medicijnen op te sommen omdat sommige medicijnen incontinentie kunnen veroorzaken.

Mensen met darmincontinentie hebben misschien niet de neiging om gas of ontlasting door te geven, of kunnen mogelijk niet op tijd het toilet bereiken. U kunt niet alle gevallen van urine-incontinentie voorkomen, maar er zijn stappen die u kunt nemen om het risico op het ontwikkelen ervan te verminderen. Urine-incontinentie is een veelvoorkomend probleem en u moet zich niet schamen om met hen over uw symptomen te praten. Volgens de Urology Care Foundation ervaren miljoenen volwassenen in de Verenigde Staten urine-incontinentie.

Als u urine-incontinentie heeft, verminder dan alcohol en dranken die cafeïne bevatten, zoals thee, koffie en cola. Bezoek het National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases voor meer informatie over urine-incontinentie bij mannen en urine-incontinentie bij vrouwen. Praten over incontinentie kan gênant zijn, maar open en eerlijk zijn met je zorgteam kan helpen om het te beheren.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *