Wat veroorzaakt urine-incontinent?

Urine-incontinentie wordt meestal veroorzaakt door problemen met de spieren en zenuwen die de blaas helpen vast te houden of te plassen. Bepaalde gezondheidsgebeurtenissen die uniek zijn voor vrouwen, zoals zwangerschap, bevalling en menopauze, kunnen problemen veroorzaken met deze spieren en zenuwen.

Wat veroorzaakt urine-incontinent?

Urine-incontinentie wordt meestal veroorzaakt door problemen met de spieren en zenuwen die de blaas helpen vast te houden of te plassen. Bepaalde gezondheidsgebeurtenissen die uniek zijn voor vrouwen, zoals zwangerschap, bevalling en menopauze, kunnen problemen veroorzaken met deze spieren en zenuwen. Lees meer over de oorzaken van urine-incontinentie. Urine-incontinentie kan worden veroorzaakt door verzwakte blaasspieren, schade aan de bekkenoverstroming, vergrote prostaat, menopauze of blaaskanker.

Sommige medicijnen of neurologische aandoeningen kunnen ook urine-incontinentie veroorzaken. Niet alle incontinentie is langdurig. Sommige oorzaken zijn tijdelijk, zodat de incontinentie eindigt wanneer de oorzaak verdwijnt. Vaginale infecties kunnen tijdelijke incontinentie veroorzaken.

Irritatie, medicijnen, constipatie en beperkte mobiliteit kunnen dit veroorzaken. Urineweginfecties (UTI's) zijn een veelvoorkomende oorzaak van tijdelijke incontinentie en moeten worden aangepakt. U kunt niet alle gevallen van urine-incontinentie voorkomen, maar er zijn stappen die u kunt nemen om het risico op het ontwikkelen ervan te verminderen. Urine-incontinentie is een veelvoorkomend probleem en u moet zich niet schamen om met hen over uw symptomen te praten.

Voor de meeste mensen kunnen eenvoudige veranderingen in levensstijl en voeding of medische zorg symptomen van urine-incontinentie behandelen. U kunt ook profiteren van het gebruik van incontinentieproducten, zoals absorberende pads en handurinoirs. Dit is de meest voorkomende vorm van urine-incontinentie, vooral bij vrouwen die zijn bevallen of de menopauze hebben doorgemaakt. Stressincontinentie is meestal het gevolg van verzwakking of beschadiging van de spieren die worden gebruikt om urineren te voorkomen, zoals de bekkenbodemspieren en de urethrale sluitspier.

Bezoek het National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases voor meer informatie over urine-incontinentie bij mannen en urine-incontinentie bij vrouwen. Elke plotselinge extra druk op uw blaas, zoals lachen of niezen, kan ervoor zorgen dat urine uit uw urethra lekt als u stressincontinentie heeft. Hoewel het iedereen kan overkomen, komt urine-incontinentie, ook bekend als overactieve blaas, vaker voor bij ouderen, vooral bij vrouwen. Wanneer de spieren in en rond de blaas niet werken zoals ze zouden moeten, kan urine lekken, wat resulteert in urine-incontinentie.

Bij functionele incontinentie weet de persoon dat er behoefte is om te plassen, maar kan hij vanwege een mobiliteitsprobleem niet op tijd naar de badkamer komen. Volgens de American Urological Association ervaart een kwart tot een derde van de mannen en vrouwen in de Verenigde Staten urine-incontinentie. Drange-incontinentie treedt op wanneer u de controle over uw blaas verliest na een plotselinge en sterke drang om te plassen. Naast veelvoorkomende oorzaken kunnen sommige dingen het risico op het ontwikkelen van urine-incontinentie verhogen zonder direct de oorzaak van het probleem te zijn.

Bij overloopincontinentie maakt het lichaam meer urine aan dan de blaas kan vasthouden of is de blaas vol en kan niet legen waardoor deze urine lekt.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *