Incontinentie tijdens het hardlopen?

Het ervaren van urineverlies tijdens het hardlopen treedt vaak op als gevolg van een probleem met de bekkenbodemspieren. Verzwakte bekkenbodemspieren kunnen worden veroorzaakt door een aantal dingen, zoals de spanning van zwangerschap en bevalling, hormonale verschuivingen en de zwaartekracht in de loop van de tijd.

Incontinentie tijdens het hardlopen?

Het ervaren van urineverlies tijdens het hardlopen treedt vaak op als gevolg van een probleem met de bekkenbodemspieren. Verzwakte bekkenbodemspieren kunnen worden veroorzaakt door een aantal dingen, zoals de spanning van zwangerschap en bevalling, hormonale verschuivingen en de zwaartekracht in de loop van de tijd. Voor af en toe kleine lekken tijdens het hardlopen, is de eenvoudigste oplossing het gebruik van tampons voor blaascontrole. Dit kan alles zijn wat u nodig hebt om elk risico op lekkage tijdens een uitstapje te voorkomen.

Potty-grappen stromen om een goede reden uit de mond van hardlopers. Volgens een studie in het Journal of Human Kinetics meldt meer dan 40 procent van de vrouwelijke elite-hardlopers lekken tijdens hardlopen of andere activiteiten met een hoge impact. Talloze andere atleten van elk tempo en geslacht ervaren frequente midrun aandrang om te plassen, zegt Susie Gronski, D, P, T. Het korte antwoord is dat er veel mogelijke redenen zijn.

Verlies van controle over de blaas kan te wijten zijn aan slechte controle of timing van bekkenbodemspieren. Er kan zwakte, benauwdheid of pijn zijn die bijdragen aan het probleem. Bekkenorgaanverzakking is een aandoening die resulteert in het laten vallen van bekkenorganen vanuit hun normale positie als gevolg van letsel aan de spieren of weefsels die de baarmoeder, blaas of rectum ondersteunen. Urine lekkende tijdens het hardlopen kan op elk moment tijdens de run voorkomen.

Sommigen melden verlies van controle tijdens de laatste trap van een race, anderen weten niet wanneer ze de lekkage kunnen verwachten. Het ontdekken van de trigger kan nuttig zijn bij het maken van een programma om het probleem op te lossen. Soms kan lekken tijdens het hardlopen worden voorkomen door de ademhaling aan te pakken, de capaciteit van de bekkenbodem of uw loopcapaciteit te verbeteren of uw houding en looppatroon te verbeteren. Wees op uw hoede voor elk advies dat een one-size fits all aanpak biedt.

Een fysiotherapeut in de bekkenbodem is opgeleid om te screenen op medische aandoeningen die mogelijk bijdragen en om te evalueren of bekkenbodem PT geschikt voor u is. Het vermogen om urine-afgifte vast te houden en te beheersen wordt continentie genoemd, dus daarom wordt het onvermogen om urine vast te houden urine-incontinentie genoemd. Urine-stressincontinentie is een veel voorkomende aandoening die vrouwelijke atleten volledig vrij moeten voelen om te bespreken. De anatomie van mannen biedt hen extra bescherming tegen stressincontinentie, twee ringen spieren persen hun blaas en urethra af, en dan is er de langere buis.

U kunt ook stressincontinentie ervaren wanneer u uw pre-run en post-run oefeningen in het algemeen doet, plassen tijdens het hardlopen gebeurt wanneer de verhoogde activiteit druk op uw bekkenbodemspieren opwekt. Lekken, ook wel bekend als urine-stress-incontinentie, wordt hooguit gefluisterd in de context van moedergroepen. Al deze dingen zijn belangrijk om te begrijpen als het gaat om stress-urine-incontinentie, die wordt ervaren door veel vrouwelijke hardlopers en af en toe mannen, meestal na prostaatkanker. Deze middelen en strategieën kunnen helpen bij het behandelen van stressincontinentie, maar u hoeft het niet alleen te doen.

Bij het omgaan met urine-incontinentie is het van vitaal belang om droog te blijven en plassen te overwinnen tijdens het hardlopen, of het nu gaat om lichaamsbeweging, blaastraining of andere technieken, gebeurt niet's nachts. Als je niet de juiste stappen neemt om plassen tijdens het hardlopen te overwinnen, zal het probleem alleen maar erger worden, helaas is stressincontinentie niet iets dat vanzelf verdwijnt. Nog zorgwekkender is dat 25% van de vrouwen de tegenovergestelde beweging doet en bijdraagt aan incontinentiesymptomen. Dit type incontinentie is het meest waarschijnlijk wanneer u plast tijdens het hardlopen of andere fysieke activiteiten uitvoert.

Of je nu worstelt met frequente porta-potje pauzes of stressincontinentie, je hoeft er niet mee te leven. Hoewel urine-incontinentie ook mannen kan treffen, hebben vrouwen op een bepaald moment in hun leven meer kans op de aandoening. De spieren van de bekkenbodem kunnen ook te strak zijn en niet in staat zijn om die grote krachten correct te absorberen of af te voeren, wat ook leidt tot incontinentie. Vrouwen met stressincontinentie worden vaak verteld om Kegels te doen, oefeningen die de spieren van de bekkenbodem versterken.

De kans is groot dat uw blaaslekken optreden als gevolg van stress-urine-incontinentie („SUI), wat gewoon de mooie medische manier is om te zeggen dat uw blaas een beetje lekt als er extra druk op wordt uitgeoefend. .

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *