Wat zijn incontinentieartikelen?

De meest populaire incontinentieproducten zijn absorberende pads die in ondergoed worden gedragen om urine op te nemen. Pads en pull-up broeken gebruiken dezelfde technologie als babyluiers en hebben een hydrofobe laag die urine wegtrekt van het oppervlak van het product, zodat je huid droog blijft.

Wat zijn incontinentieartikelen?

De meest populaire incontinentieproducten zijn absorberende pads die in ondergoed worden gedragen om urine op te nemen. Pads en pull-up broeken gebruiken dezelfde technologie als babyluiers en hebben een hydrofobe laag die urine wegtrekt van het oppervlak van het product, zodat je huid droog blijft. Blaas Control Pads zijn dunne, absorberende pads die zijn ontworpen om te beschermen tegen lichtere urineproductie. Ze zijn gemaakt met een laag speciaal polymeer dat vloeistof absorbeert en blokkeert, waardoor de huid schoon en droog blijft.

Een voordeel van blaasregelpads is dat ze uiterst discreet zijn. Ze behoren tot de kleinste producten, waardoor ze ideaal zijn voor actieve mensen. Hun kleine formaat beperkt echter de vloeistof die ze kunnen absorberen, daarom worden ze meestal alleen gebruikt voor lichtlekkage. Male Guards zijn blaasbedieningskussens die speciaal zijn ontworpen voor mannen.

Ze functioneren net als een gewone pad, behalve dat het ene uiteinde taps toelopend is om beter tegemoet te komen aan mannelijke behoeften. Net als andere blaasbedieningskussens zijn mannelijke bewakers klein en discreet. De polymeerlaag kan dezelfde hoeveelheid lekkage aan als een normaal blaascontrolekussen. Male Guards werken ook het beste voor het beheersen van lichtere soorten incontinentie.

Beschermend ondergoed, ook wel „pull-ons” genoemd, zijn iets grotere producten die ondergoed kunnen vervangen en onder kleding passen. De polymeerlaag is groter dan in blaasregelpads, waardoor zowel meer absorptievermogen als een groter beschermingsgebied wordt geboden. Als ze op de juiste manier worden gemonteerd, helpen ze voorkomen dat lekkage langs het been loopt en kleding dempt. Net als beschermend ondergoed zijn slips voor volwassenen draagbare bescherming gemaakt om onder kleding te passen.

Ze hebben een van de grootste polymeerlagen en bieden meer oppervlaktedekking dan andere absorberende producten. In tegenstelling tot pads en pull-ons, kunnen slips voor volwassenen zowel urinaire als fecale incontinentie aan. Slips voor volwassenen zijn geweldig voor het beheren van zwaardere urineproductie en elk niveau van fecale incontinentie. Hoewel ze groter zijn dan andere producten, zorgt het speciale ontwerp van hun polymeerlaag ervoor dat ze verrassend dun zijn.

Ze kunnen nog steeds met relatief gemak en comfort onder kleding worden gedragen. Booster Pads zijn een aanvullend product dat is ontworpen om te worden gebruikt met een ander absorberend product. Zoals de naam al doet vermoeden, „verhogen ze het absorptievermogen door een extra beschermingslaag te bieden. Booster Pads kunnen alleen worden gebruikt met een ander absorberend product, zoals blaascontrolepads, slips voor volwassenen of pull-ons.

Ze hebben geen waterdichte zijde, wat betekent dat ze niet alleen kunnen worden gebruikt. Het begrijpen van de soorten incontinentieproducten is een cruciale eerste stap voor het succesvol beheersen van uw aandoening. Met deze kennis bent u beter voorbereid om het juiste incontinentieproduct te kiezen. Voeringen, pads, wegwerpondergoed en herbruikbaar ondergoed absorberen vocht.

Producten gemaakt voor incontinentiecontrole vangen de lekken op en trekken vocht weg van uw huid. Dat stelt je in staat om langer te gaan tussen wijzigingen. Incontinentiebeschermers zijn geschikt voor de mannelijke anatomie. Je kunt ook beschermers dragen in je gewone onderkleding.

Zelfklevende lipjes die tegen de stof van je ondergoed drukken, houden de beschermer op zijn plaats. Sommige mannelijke bewakers, die het best in slips kunnen worden geplaatst, zijn ontworpen met een beschermende absorberende zak waar de penis wordt geplaatst en die zak absorbeert de urine om te beschermen tegen dribbels die de hele dag kunnen optreden. Hoewel er unisex-opties zijn voor pull-ups en luiers voor volwassenen met lipjes, zijn er ook incontinentieproducten die beter geschikt zijn voor de genderspecifieke anatomieën. Mannelijke bewakers zijn bijvoorbeeld speciaal ontworpen voor het mannelijk lichaam.

Er zijn ook enkele katheterstijlen die beter geschikt zijn voor de mannelijke gebruiker. Als u moeite heeft om de beste optie te vinden, vraag dan advies aan uw arts of uroloog. We kunnen u helpen het beste product te vinden dat past bij hun aanbeveling. Luiers voor volwassenen met lipjes zijn ideaal voor darmincontinentie, maar kunnen een te extreme keuze zijn voor mensen met kleine urine-incontinentieproblemen.

Ze kunnen ook meer bescherming bieden voor degenen die meer dan zeer lichte darmincontinentie ervaren, omdat pull-ups geen volledig bedekkend achterpaneel hebben. Dit komt omdat ze hun incontinentieproducten vaker zullen vervangen terwijl ze de hele dag bezig zijn, maar zich liever veilig voelen met een product met een hoger absorptievermogen's nachts dat niet zo vaak hoeft te worden gewijzigd. Onderleggers worden vaak gebruikt in ziekenhuizen, maar kunnen zorgen voor geweldige incontinentiebenodigdheden om bij de hand te houden als u zorgt voor een geliefde met beperkte mobiliteit en ernstigere incontinentieproblemen. Hoe goed uw incontinentieproducten ook werken, wanneer urine voortdurend uw huid raakt, kunt u huiduitslag en zelfs infecties krijgen.

Als u overloopincontinentie heeft en uw blaas niet volledig kunt legen, moet u mogelijk een katheter gebruiken. Of u, uw geliefde of uw patiënt nu met een incontinent probleem leeft, incontinentiebenodigdheden kunnen uw kwaliteit van leven aanzienlijk verbeteren. Newman, RNC, MSN, Penn Center for Incontinence and Pelvic Health, University of Pennsylvania Medical Center; directeur, SeekWellness-website. Intravaginale apparaten zijn ontworpen om de hals van de blaas te ondersteunen en stress te verbeteren, urine-incontinentie.

Luiers in korte stijl voor volwassenen zijn beter geschikt voor mensen die last hebben van zwaardere incontinentieproblemen, maar zijn ook nog steeds enigszins actief en in staat om zich aan te kleden. Er zijn apparaten beschikbaar die zijn ontworpen om in de vagina te worden ingebracht en die meestal alleen geschikt zijn voor vrouwen die last hebben van stress-urine-incontinentie. Wegwerppads en -broeken zijn het handigste, gebruiksvriendelijke en discretere type incontinentiekussen, hoewel niet de meest kosteneffectieve en milieuvriendelijke. Andere mensen hebben zogenaamde overloopincontinentie, wanneer de blaas niet kan legen en ze dribbelen.

Darmincontinentie kan variëren van milde symptomen, waaronder kleine lekkage en doorgang van gas of het volledig verlies van darmcontrole. .

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *