Verdwijnt urine-incontinentie?

Helaas zal urine-incontinentie waarschijnlijk niet vanzelf verdwijnen. Het goede nieuws is echter dat er dingen zijn die je alleen kunt doen om het te verbeteren, en er zijn tal van opties om het te behandelen, voegt Dr.

Verdwijnt urine-incontinentie?

Helaas zal urine-incontinentie waarschijnlijk niet vanzelf verdwijnen. Het goede nieuws is echter dat er dingen zijn die je alleen kunt doen om het te verbeteren, en er zijn tal van opties om het te behandelen, voegt Dr. Niet alle incontinentie is langdurig. Sommige oorzaken zijn tijdelijk, zodat de incontinentie eindigt wanneer de oorzaak verdwijnt.

Vaginale infecties kunnen tijdelijke incontinentie veroorzaken. Irritatie, medicijnen, constipatie en beperkte mobiliteit kunnen dit veroorzaken. Urineweginfecties (UTI's) zijn een veelvoorkomende oorzaak van tijdelijke incontinentie en moeten worden aangepakt. Er zijn veel verschillende redenen waarom u incontinentie zou kunnen ervaren.

Deze oorzaken kunnen variëren, afhankelijk van of je een vrouw of man bent. Enkele oorzaken zijn tijdelijke gezondheidsproblemen die meestal verdwijnen als ze eenmaal zijn behandeld. In die gevallen stopt uw incontinentie meestal ook als de aandoening is behandeld. Incontinentie kan worden veroorzaakt door langdurige (chronische) medische aandoeningen.

Wanneer u lekkageproblemen ondervindt vanwege een chronische aandoening, is dit meestal iets dat u gedurende een langere periode moet beheren. Zelfs met de behandeling verdwijnen chronische aandoeningen meestal niet. Incontinentie moet mogelijk in de loop van de tijd worden behandeld als een symptoom van uw chronische aandoening. Ja, incontinentie kan komen en gaan, afhankelijk van de oorzaak.

Sommige patiënten klagen bijvoorbeeld alleen over stressincontinentie als ze een ernstige verkoudheid hebben, hoesten of tijdens perioden van overmatige activiteit. Behandelingen voor stressincontinentie kunnen urineverlies vaak aanzienlijk verminderen en mogelijk elimineren. Sommige mensen zullen zo nu en dan nog steeds urineverlies hebben. Voorbereid zijn kan je helpen om het hoofd.

De behandeling hangt af van wat het probleem veroorzaakt en wat voor soort incontinentie u heeft. Als uw urine-incontinentie wordt veroorzaakt door een medisch probleem, verdwijnt de incontinentie als het probleem wordt behandeld. Kegel-oefeningen en blaastraining helpen sommige soorten incontinentie door de bekkenspieren te versterken. Geneeskunde en chirurgie zijn andere opties.

Kegel-oefeningen werken voor elke persoon anders. Uw symptomen kunnen volledig verdwijnen, u merkt misschien een verbetering van uw symptomen, maar heeft nog steeds enige lekkage, of u ziet misschien helemaal geen verbetering. Maar zelfs als uw symptomen niet beter worden, kunnen Kegel-oefeningen helpen voorkomen dat uw incontinentie erger wordt. Uw symptomen kunnen verbeteren en kunnen volledig verdwijnen als u overtollig gewicht verliest.

U kunt ook pads of beschermend ondergoed kopen terwijl u andere stappen onderneemt om urine-incontinentie te behandelen. Kegel-oefeningen komen ten goede aan patiënten met stress of aandrangincontinentie en zijn zeer waardevolle behandelingen omdat ze vrijwel geen bijwerkingen en een relatief hoge mate van succes hebben. In die gevallen is het belangrijk om met uw zorgverlener te praten over de beste manieren om uw incontinentie te beheersen, zodat deze uw leven niet verstoort. Urine-incontinentie wordt meestal veroorzaakt door problemen met de spieren en zenuwen die de blaas helpen vast te houden of te plassen.

Deze vragen kunnen uw provider helpen een patroon met uw lekkage te achterhalen, wat vaak wijst op een specifiek type incontinentie. Andere oorzaken van incontinentie zijn echter langdurig en houden verband met aandoeningen die gedurende uw hele leven worden beheerd. Uw aanbieder kan deze test aanbevelen om te controleren op stressincontinentie als u een neurologische aandoening van het ruggenmerg heeft gehad. Het doen van oefeningen om uw bekkenspieren te versterken, belet u misschien niet om problemen met incontinentie te krijgen, maar het kan u helpen de controle over uw blaas terug te krijgen.

Voor de meeste mensen kunnen eenvoudige veranderingen in levensstijl en voeding of medische zorg symptomen van urine-incontinentie behandelen. Uit onderzoek is gebleken dat ten minste de helft van de mensen met urine-incontinentie de aandoening niet bespreekt met een zorgverlener. Voor veel mensen met urine-incontinentie zijn de volgende zelfhulptips en veranderingen in levensstijl voldoende om de symptomen te verlichten. Door de bevalling gaan, roken of overgewicht hebben, kan het risico op stressincontinentie voor vrouwen verhogen, zegt Wright.

Urine-incontinentie kan variëren van het lekken van een kleine hoeveelheid urine (zoals hoesten of lachen) tot het hebben van zeer sterke aandrang om te plassen die moeilijk onder controle te houden zijn. .

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *