Waarom ben ik's nachts ineens incontinent?

Als u's nachts vaak moet plassen (nocturie), probeer dan minder te drinken in de uren voordat u naar bed gaat. Zorg er echter voor dat je overdag nog steeds voldoende vocht drinkt.

Waarom ben ik's nachts ineens incontinent?

Als u's nachts vaak moet plassen (nocturie), probeer dan minder te drinken in de uren voordat u naar bed gaat. Zorg er echter voor dat je overdag nog steeds voldoende vocht drinkt. Het lichaam produceert's nachts een antidiuretisch hormoon, ADH genaamd, dat de urineproductie van de nieren vertraagt terwijl u slaapt. Bij mensen met enuresis wordt dit hormoon niet in voldoende grote hoeveelheden geproduceerd om de productie van urine te vertragen, wat vaak leidt tot bedplassen.

Dit kan een symptoom zijn van diabetes type I en type II. Het doen van oefeningen om uw bekkenspieren te versterken, belet u misschien niet om problemen met incontinentie te krijgen, maar het kan u helpen de controle over uw blaas terug te krijgen. Praat met uw zorgverlener over deze opties voor thuisbehandeling voor incontinentie voordat u met een van deze opties begint. Wanneer de spieren in en rond de blaas niet werken zoals ze zouden moeten, kan urine lekken, wat resulteert in urine-incontinentie.

In die gevallen is het belangrijk om met uw zorgverlener te praten over de beste manieren om uw incontinentie te beheersen, zodat dit uw leven niet verstoort. Meer invasieve maatregelen omvatten opties zoals Botox-injecties die urgentie-incontinentie behandelen of een slingprocedure gericht op de behandeling van stress-urine-incontinentie. Dit betekent dat urine-incontinentie niet alleen een probleem is dat ouderen of postpartumvrouwen treft, hoewel veroudering en bevalling risicofactoren zijn. Praat met uw zorgverlener over de beste manieren om incontinentie te behandelen, zodat u een volledig en actief leven kunt leiden zonder u zorgen te maken over lekkage.

Bij de slingprocedure wordt een draagdoek onder de urethra geplaatst om incontinentie te stoppen die optreedt bij verhoogde buikdrukactiviteiten zoals springen, rennen en hoesten. Drange-incontinentie is meestal het gevolg van overactiviteit van de detrusorspieren, die de blaas beheersen. Het is belangrijk om in de loop van de tijd met uw zorgverlener te praten over de risico's van incontinentie en manieren waarop u dit kunt beheren zonder uw dagelijks leven te verstoren. Als u urine-incontinentie heeft, verminder dan alcohol en dranken die cafeïne bevatten, zoals thee, koffie en cola.

Als u's nachts een probleem heeft met urine-incontinentie, bespreek dan uw opties met uw arts en experimenteer totdat u een oplossing vindt die u helpt om rustiger te slapen. Urine-incontinentie kan meestal worden gediagnosticeerd na een consult met een huisarts, die zal vragen naar uw symptomen en een bekken- of rectaal onderzoek kan doen, afhankelijk van of u een vagina of een penis heeft. Het kennen van het type incontinentie is vaak een belangrijk onderdeel van het diagnose- en behandelplan voor incontinentie. Overloopincontinentie wordt vaak veroorzaakt door een obstructie of verstopping in uw blaas, waardoor deze niet volledig kan worden geleegd.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *