Kan urine-incontinentie worden genezen?

Elektrische zenuwstimulatie stuurt milde elektrische stromen naar de zenuwen rond de blaas die helpen het plassen en de reflexen van uw blaas onder controle te houden. Chirurgie kan incontinentie soms verbeteren of genezen als deze wordt veroorzaakt door een verandering in de positie van de blaas of verstopping als gevolg van een vergrote prostaat.

Kan urine-incontinentie worden genezen?

Elektrische zenuwstimulatie stuurt milde elektrische stromen naar de zenuwen rond de blaas die helpen het plassen en de reflexen van uw blaas onder controle te houden. Chirurgie kan incontinentie soms verbeteren of genezen als deze wordt veroorzaakt door een verandering in de positie van de blaas of verstopping als gevolg van een vergrote prostaat. Er zijn geen alternatieve geneeswijzen waarvan is bewezen dat ze urine-incontinentie genezen. Vroege studies hebben aangetoond dat acupunctuur enig voordeel kan opleveren.

Yoga kan ook enig voordeel opleveren voor urine-incontinentie, maar er is meer onderzoek nodig. Urine-incontinentie kan iedereen overkomen en de ernst varieert afhankelijk van de leeftijd, oorzaak en type urine-incontinentie. De meeste gevallen van urine-incontinentie kunnen worden genezen of onder controle worden gehouden met de juiste behandeling. Urine-incontinentie verdwijnt bijna nooit vanzelf.

Maar er zijn stappen die u kunt nemen om uw symptomen te verlichten. In veel gevallen kunnen medicijnen heel goed werken om de normale werking van de blaas terug te brengen. Uw zorgverlener zal zorgvuldig een medicijn selecteren dat past bij uw specifieke behoeften. Vaak zal uw zorgverlener u starten met een lage dosis van de medicatie en deze vervolgens langzaam verhogen.

Dit wordt gedaan om te proberen uw risico op bijwerkingen te verminderen en om bij te houden hoe goed de medicatie werkt om uw incontinentie te behandelen. Oestrogeenvervangende therapie, in de vorm van crème of een vaginale ring, helpt het gebied rond uw urethra op te zwellen en te beschermen tegen lekken. Het kan beide soorten urine-incontinentie helpen. Blaascontrole en bekkenbodem, of Kegel, oefeningen kunnen dit helpen voorkomen of verminderen.

Als u de diagnose urge-incontinentie heeft gekregen, is blaastraining een van de eerste behandelingen die u wordt aangeboden. Behandelingsopties voor urine-incontinentie zijn afhankelijk van het type incontinentie, de ernst en de onderliggende oorzaak. Als blaastraining niet effectief is voor uw urge-incontinentie, kan een huisarts een geneesmiddel voorschrijven dat antimuscarine wordt genoemd. Uw provider kan u ook gedetailleerde suggesties doen over de beste veranderingen in levensstijl die u kunt proberen, gezien uw incontinentiediagnose.

Sommige vrouwen ervaren incontinentie na de bevalling vanwege de belasting van de bevalling op de bekkenbodemspieren. Gewichtsverlies helpt bijna altijd bij het verlichten van urine-incontinentie omdat het de hoeveelheid druk op uw bekkenbodem vermindert. Geneesmiddelen zoals pseudo-efedrine worden soms gebruikt om de urethra te versterken en kunnen stressincontinentie helpen. Praat met uw zorgverlener over deze opties voor thuisbehandeling voor incontinentie voordat u met een van deze opties begint.

Uw behandeling hangt af van het type urine-incontinentie dat u heeft en de ernst van uw symptomen. Er zijn drie hoofdtypen behandelingen die u kunt onderzoeken voor incontinentiemedicijnen, veranderingen in levensstijl en chirurgie. Zwakke of beschadigde bekkenbodemspieren kunnen urine-incontinentie veroorzaken, dus het wordt vaak aanbevolen om deze spieren te oefenen. Hoewel het waar is dat uw risico op incontinentie toeneemt naarmate u ouder wordt, zijn er ook behandelingen beschikbaar om u te helpen deze aandoening onder controle te houden.

Als u een chronische aandoening heeft, zoals diabetes of multiple sclerose, kunt u gedurende een lange periode incontinentie hebben. Als u vermoedt dat een van deze voedingsmiddelen of dranken incontinentieproblemen veroorzaakt, probeer het dan minstens een week te elimineren om te zien of dit helpt.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *